Laia Font
INFERMERA I DIETISTA-NUTRICIONISTA
“Des de ben petita ja he tingut vocació d’ajudar als altres i un gran interès pel món de la cuina: descobrir nous sabors, combinacions, crear plats i compartir-los.”
Aquests dos interessos em va dur a estudiar nutrició humana i dietètica per poder acompanyar en quelcom tan humà i tan bonic com és alimentar-se.
Ràpidament però, em vaig adonar que sovint es realitzen els plans alimentaris de manera molt aïllada i molt poc personalitzada, molt abstracta, sense tenir en compte coses tan senzilles com els horaris, els gustos, la manera de fer o la predisposició per cuinar de cada persona, i penso que són aspectes molt importants a tenir presents si el que vols aconseguir és un canvi alimentari definitiu.
Quan vaig acabar els meus estudis i estava arrencant la meva pròpia consulta privada, vaig decidir ampliar els meus coneixements estudiant infermeria, els quals m’han donat una visió més analítica i completa del funcionament fisiològic del cos, de les causes, les patologies que creen alteracions en el sistema i que fan que una persona acabi no podent gaudir de la seva alimentació, i per tant, de la seva vida.
A partir d’aquí i al llarg dels anys, he anat perfeccionant i actualitzant la meva manera de treballar, aprofondint en certs coneixements, com és el cas de la psiconeuroimmunologia, de l’especialització en malalties digestives, per tal de poder apropar-me encara més a l’arrel dels problemes i malestars que sovint interfereixen en la nutrició.
Durant anys, he dut a terme les meves dues professions de forma paral·lela, fent de dietista-nutricionista a la meva consulta i d’infermera a diferents centres de salut. Fins que, recentment, he decidit centrar-me només a la meva consulta: el lloc on puc integrar tots els meus coneixements i ser la professional que penso que he de ser.
És on tinc temps d’escoltar-vos, ajudar-vos i contribuir a millorar la vostra salut des d’una visió integrativa.
Amb el temps, he anat fent la meva xarxa de professionals de confiança amb qui treballem conjuntament per donar-vos la millor resposta (psicòlogues, digestòlegs/es, ginecòlogues…etc).
Per a mi la nutrició és una forma d’entendre la vida, és estimar l’acte de menjar, que és un acte d’amor cap al nostre cos i que també ho hauria de ser cap a la nostra ment.
Trajectòria
Com a Dietista-Nutricionista
- Graduada en Nutrició Humana i Dietètica (2013)
- Màster en psiconeuroimmunologia (2022).
- Diferents formacions en sistema digestiu, embaràs i alimentació a la primera infància.
Experiència
- Obertura consulta privada online i a Castelló d’Empúries (2013 a l’actualitat).
- Formació a diferents estudiants del Màster en arts culinàries i direcció de cuina de l’escola d’Hostaleria i Turisme de Sant Pol de Mar.
- Formació a diferents professionals de la salut de l’Institut Català de la Salut.
- Col·laboració al Saló de la Infància amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
- Diferents xerrades i conferències sobre alimentació a infants, adolescents, col·lectius, mestres…
- Elaboració i revisió de diferents menús en llar d’infants, escoles i residències.
Com a Infermera
- Graduada en Infermeria (2016)
- Màster en Cures Infermeres en Atenció Primària (2019).
- Diferents cursos i postgraus sobre cures infermeres.
Experiència
- Infermera a diferents unitats d’hospitalització del Centro Médico Teknon (2016).
- Infermera a l’EAP Sardenya (2017).
- Infermera al CAP Vila de Gràcia i CAP Pare Claret (2017-2019).
- Infermera a l’EAP Figueres (2019-2022).